OKSİTLENME NASIL TEMİZLENİR ?
İş yerinizin ya da evinizin camlarında oluşan oksitlenme, normal temizlik yöntemleri kullanıldığında camlar istenildiği gibi temiz olmamaktadır.
Oksitlenme lekesi camın iç kısmına işlemiş leke gibi gözükmektedir, doğru kimyasal kullanılmadığı sürece de lekeler aynı şekilde kalacaktır. Halk dilinde camların puslu olması, temizlense bile pusun gitmemesi olarak bilinir. Isıl camlarda görünür, cam lekelerinin camın iç kısmında geçme durumudur. Genellikle uzun süre silinmeyen camlarda oluşan bir durumdur.

Kireç Sökücü (Porçöz) bu konuda camlarınızın büyük ölçüde eski temiz görünümüne kavuşmasını sağlayacaktır.
Kireç sökücü oksitli bölgeye sürüldükten sonra 15-20 dakika beklenilmelidir, sonrasında cam temizlendiğinde oksit lekeleri çıkacaktır. Bu işlemler yapıldıktan sonra kuru mikrofiber bez ile izler silinmelidir.
Lekeler çıkmasına rağmen kısmi ufak lekeler kaldıysa endişelenmenize gerek yok, 2-3 kez aynı yöntem uygulandığında lekelerin tamamı çıkacaktır. Oksit lekesine erken müdahale edilmesi önemlidir, lekeler uzun bir süre boyunca temizlenmediğinde, lekeler daha inatçı hale gelecektir.
Oksitlenme uzun süredir temizlenmeyen camlarda, yağmur akıntılarından kaynaklanmaktadır. Camın iç kısmına yağmur suyu akıntı şeklinde sızabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için düzenli olarak en azından ayda 1 defa camlarınızı iç ve dış kısımdan temizlenmesi gerekmektedir. Isı camlarda akıntılar iç yüzeye geçtiğinde, temizliği mümkün olmamaktadır. Özellikle plaza camlarında bu durumla çok karşılaşılır.